Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Донбасі російські окупанти вже вдруге влаштували бунт

  • 01.03.2023, 14:15
  • 854

російські загарбники, яких мобілізували в Іркутську, скаржаться, що їх змушують без підтримки артилерії, зв’язку та розвідки штурмувати оборону ЗСУ в районі Авдіївки

Як повідомляють журналісти видання CNN, вдруге за місяць російські окупанти, яких мобілізували в Іркутську у рф і перекинули до України, влаштували бунт.

Вони невдоволені тим, що мають виконувати «злочинні накази» керівництва так званої «ДНР» та йти в бій без підтримки.

Військовослужбовці ЗС рф з полку 1439, який дислокується в місті Іркутськ з подібним протестом вже виступали у січні цього року. Свої звернення вони викладають в мережі.

«Бійців територіальної оборони за один день сформували в штурмові загони та направили штурмувати опорний пункт Авдіївки — без підтримки артилерії, зв’язку, саперів, розвідки — на забій», — скаржаться вояки ЗС рф.

За їхніми словами, їх не тільки ліквідовують ЗСУ, а й розстрілюють свої ж, коли вони не хочуть йти на штурм.

«Командири „ДНР“ ведуть вогонь з кулеметів і БМП по наших мобілізованих через те, що вони відмовляються приєднуватися до штурмових підрозділів. Звертатися до місцевої військової прокуратури немає сенсу, оскільки вони в повній змові з командуванням. На цей момент цей батальйон майже повністю знищений», — розповідає один із військовослужбовців.

Наприкінці окупанти поскаржилися, що їхній підрозділ перебуває у безвихідному становищі, а їхнє керівництво не дбає про їхні життя.


Джерело: CNN

Схожі новини