Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Друге дихання» ковіду на Дрогобиччині

Ще минулого тижня під час понеділкової наради у Дрогобицькій міській раді керівник відділу охорони здоров’я виконавчих органів ОТГ Володимир Чуба оприлюднив тривожну цифру щодо кількості нових виявлених на території громади інфікованих на ковід людей

Станом на 20 лютого було зафіксовано 27 первинно інфікованих. Лише 7 із них тоді потрапили до інфекційного відділення Стебницької міської лікарні. Зовсім іншу статистику до відома учасників понеділкової наради доведено 27 лютого. Упродовж останніх семи днів ковідну недугу встановлено у 71 одного жителя ОТГ.

У майже 5 разів збільшилась кількість тих із них, хто потребує стаціонарного лікування. Якщо 20 лютого до інфекційного відділення згадуваної вже лікарні доправили 7 осіб, то 27 лютого — 34.

Чим пояснити стрімкий ріст захворювань? Існує кілька факторів, які, на думку лікарів, відкрили ковіду «друге дихання» на Дрогобиччині. Не останню роль у негативній тенденції відіграла тепла, лагідна погода у другій половині лютого. Вона приспала нашу увагу. Немало людей змінили зимовий одяг на весняний. Можна стверджувати, що ніхто, хоча на дверях чи не всіх магазинів і аптек вивішується табличка з відповідним написом, не дотримується маскового режиму. Якщо до цього додати ще й масове ігнорування рекомендацій лікарів щодо проходження щеплення, тоді все стає зрозуміло. Ми самі подбали про те, щоб хвороба знову прокинулась. Аби знову не дійшло до епідемії, лікарі найперше закликають переглянути ставлення до вакцинації. Жодних труднощів із вакциною немає. Пройти щеплення у Дрогобичі, отримати помічний від ускладнень препарат можна у чотирьох місцях — міській поліклініці та поліклінічному відділенні на вулиці Пилипа Орлика, а також у районній поліклініці та у поліклініці в Стебнику.

Схожі новини