Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як вибрати курильну трубку?

  • 27.02.2023, 12:10
  • 879

Якщо ви тільки вирішили спробувати куріння через трубку, найважливіше — не почати з низькоякісних девайсів. Це має бути хороший екземпляр, технічно бездоганний. В іншому випадку ви ризикуєте даремно витратити свої гроші.

Тому, вибираючи свою першу трубку, вам варто враховувати кілька важливих пунктів. Про це ви дізнаєтеся докладніше.

Якщо ви хочете вибрати першу трубку для куріння, вам варто зосередитися на декількох важливих параметрах. Менеджери інтернет-магазину ДуДа готові допомогти підібрати девайс, який відповідає вашим вимогам та очікуванням. Звертайтеся за кваліфікованою допомогою до справжніх гуру у цих питаннях.

Що враховувати?

Форма курильної трубки

Якої форми буде ваша перша курильна трубка це дуже важливо. Бажано вибрати пряму: вони простіші і в курінні, і у догляді. Бажано не коротку. Непоганим рішенням буде вибрати довгу курильну трубку, наприклад канадку. Димовий канал такого девайсу не тільки остуджує дим, а й прибирає надлишки вологи.

Тютюнова камера

Найважливіша технічна характеристика курильної трубки — це розмір тютюнової камери — ширина та глибина. Середній розмір тютюнової камери — приблизно 20×35−40 мм. Бувають трубки з камерами і 15×25 мм, та 25×60. Не варто як першу вибирати курильну трубку з занадто великими розмірами камери. Краще дотримуватися золотої середини.

Від розміру камери залежить смак та тривалість куріння. Смак непрогнозований: деякі рослинні субстанції краще розкриваються у широких камерах, деякі у вузьких. Що ж до глибини, то, звичайно, це насамперед тривалість куріння. Чашу з камерою 20×40 мм ви зможете повністю викурити десь за півтори години. Але глибина впливає на тривалість сеансу. Справа в тому, що ближче до дна сильно змінюється смак тютюну. Він стає міцнішим і гіршим, оскільки вже просочений продуктами горіння верхніх шарів. Якщо ви хочете продовжити сеанс, це не означає, що вам потрібна курильна трубка з глибокою камерою.

Курильна трубка без/з фільтром

Люди, які вже звикли до фільтрових трубок, купують саме такі. Однак, якщо це ваша перша курильна трубка, і таких переваг ви ще не маєте, рекомендується вибрати девайс без фільтра. Зайва деталь усередині зовсім ні до чого. Фільтр краде частину смаку тютюну, ускладнює чищення.

Стінки чаші

Що ж до товщини стін, то в такому випадку зустрічаються протилежні поради. Деякі рекомендують вибрати для початку курильну трубку з товстими стінками, оскільки ви не відразу будете курити швидко. Деякі ж, навпаки, радять тонкі стінки, щоб якнайшвидше навчитися правильного куріння.

Матеріал мундштуку

Мундштуки, як правило, роблять із ебоніту або акрилу. Ебоніт — це насправді каучук, тільки твердий. Ебонітові мундштуки набагато приємніше тримати в руках, оскільки цей матеріал м’якший. З тієї ж причини вони гірше зберігають полірування. Акриловий мундштук майже вічний: навіть при тривалому регулярному використанні він зберігатиме первозданний вигляд.

Майстер чи фабрика?

Вибравши фабричну курильну трубку, ви можете заощадити. Але якщо бюджет дозволяє, варто звернути увагу на моделі ручної роботи.

Це основні параметри, на які варто звернути увагу під час вибору курильної трубки. Але не єдині, які є важливими.