Передплата 2024 «Добрий господар»

Шмигаль про примирення з рф: цього не буде навіть через сто років

  • 26.02.2023, 16:15
  • 755

Україна не примирятиметься з росією, яка розв’язала війну, протягом багатьох поколінь

Фото: Пресслужба Дениса Шмигаля
Фото: Пресслужба Дениса Шмигаля

«Примирення, співпраця — ні, не в найближчі сто років. росія повинна спочатку змінитися, бути демократизованою, демілітаризованою і денуклеаризованою», — завив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю німецькому тижневику Focus.

За його словами, Україна готова боротися за свободу і незалежність до перемоги, яка буде полягати у звільненні всіх окупованих територій. Та додав, що Україна — це суверенна країна з міжнародно визнаними кордонами, тому вона не може піти на компроміси з країною-агресором.

«Єдиний компроміс — повне виведення російських військ з України в межах кордонів 1991 року. росіяни повинні припинити стріляти, зупинити агресію і покинути нашу територію. Я вважаю, що зміна кордонів була б неприйнятним компромісом і для Європи», — сказав Шмигаль.

Він зазначив, що заморожування конфлікту лише зіграє на руку росії та призведе до ще однієї великої війни. Тому для України це неприйнятно. Прем'єр додав, що українське суспільство не допустить жодних компромісів щодо територіальної цілісності.

«Тисячі наших найкращих людей загинули не для того, аби ми шукали компроміс із кривавим терористом і агресором, який шантажує весь світ», — сказав Шмигаль.

Схожі новини