Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля посольства рф у Лондоні розмалювали вулицю синьо-жовтими кольорами

  • 23.02.2023, 20:15
  • 894

Активісти пофарбували одну із центральних вулиць Лондона у кольори українського прапора

Фото: ByDonkeys
Фото: ByDonkeys

У мережі ширяться кадри, де видно, що вулиця Бейсуотер-роуд поблизу Гайд-парку в Кенсінгтоні залита синьо-жовтими фарбами, а поліція перекрила рух.

Поліція також арештувала чотирьох людей за підозрою в перешкоджанні руху на шосе. Їх доставили до поліцейської дільниці на заході Лондона.

Група активістів Led by Donkeys заявила, що протест був організований, щоб нагадати росії про незалежність України як суверенної держави напередодні річниці повномасштабного вторгнення.

У своєму твіті вони зазначили: «Завтра перша річниця імперіалістичного вторгнення путіна в Україну, незалежну державу і народ, який має повне право на самовизначення».

Учасники також розповіли, що створили прапор, розливши 170 літрів жовтої фарби на проїжджій частині зі східного боку і стільки ж синьої фарби на західній стороні. Водії, які проїжджали повз, розмазали фарбу по дорозі.

Активісти додали, що фарба була «високоякісною, нетоксичною, без розчинників, екологічно чистою, їстівною фарбою, призначеною для створення дорожнього мистецтва».

Схожі новини