Передплата 2024 «Добрий господар»

Вюрцбург офіційно став містом-побратимом Львова

  • 23.02.2023, 17:15
  • 702

Міський голова Львова Андрій Садовий та мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт сьогодні підписали угоду про співпрацю

Фото - з мережі Інтернет
Фото - з мережі Інтернет

Про це повідомили у Львівській міській раді.

«Ми підписуємо цю угоду в ім'я миру. Тому що ми з паном мером, ви і наші мешканці два роки тому навіть не могли уявити, що будемо жити в часи такої страшної війни. Зараз йдеться про те, щоб спільно перемогти у цій війні за допомогою всіх засобів, які для цього є необхідні, і з тією підтримкою, яку можуть надати партнерські європейські країни», — зазначив мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт.

За його словами, позитивне, що можна винести з цього конфлікту, то це те, що потім можна буде спільно використовувати у післявоєнній Європі.

«На територіальному рівні, на рівні громад ми є конкретними людьми для того, щоб шукати ту співпрацю в різних галузях — культури, медіа, в економічному розвитку. І ми за останні два дні багато говорили про такі проєкти, і підписуємо цю угоду задля блага людей у Львові і Вюрцбурзі», — додав Шухардт.

Посадовець також залишив запис у Книзі почесних гостей міста Львова: «Для нас є сьогодні історичний день, тому що два міста — Львів і Вюрцбург уклали партнерство в ім'я миру і для людей».

Варто зазначити, що загалом Львів має вже 19 міст-партнерів у різних країнах світу. Це Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни та Вюрцбург.

Схожі новини