Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві викрили блогера, який привласнив собі 340 тисяч донатів для ЗСУ

  • 23.02.2023, 14:45
  • 1 627

Столичний блогер вкрав 340 тисяч, які були призначені для української армії. Поліція викрила зловмисника

Фото - поліція
Фото - поліція

Як повідомляє поліція Києва, місцевому мешканцю оголосили підозру за фактом шахрайського заволодіння коштами, зібраними для потреб ЗСУ.

За даними слідства, 24-річний підозрюваний, маючи особистий акаунт для ведення прямих ефірів на популярному сайті, створеному для збору коштів для ЗСУ, дізнався про вразливість програмного забезпечення цього сайту та вирішив скористатися цим у власних інтересах.

Отримавши несанкціонований доступ до віртуального гаманця сайту, чоловік почав систематично виводити кошти, зібрані громадянами з усього світу на потреби української армії, на власний рахунок.

Правоохоронці викрили понад 30 фактів незаконного виведення грошових коштів з електронного гаманця сайту. У такий спосіб зловмисник заволодів 340 тисячами гривень донатів.

У ході обшуку за місцем проживання зловмисника вилучили носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність, та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Як пояснила речниця прокуратури Надія Максимець у коменатрі «Українській правді», запобіжний захід блогеру ще не обирали. Наразі підозрюваний висловив готовність співпрацювати зі слідством та відшкодувати завдані збитки у повному обсязі.

Схожі новини