Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Завдав шкоди на $ 30 млн: ексміністру інфраструктури оголосили підозру

  • 23.02.2023, 08:45
  • 1 177

Колишньому міністру інфраструктури України Андрію Пивоварському та його колишньому першому заступнику повідомили про підозру у зловживанні владою

ексміністру інфраструктури Пивоварському оголосили підозру
ексміністру інфраструктури Пивоварському оголосили підозру

Як повідомляє Національне антикорупційне бюро, у липні 2015 року Пивоварський спільно зі своїм заступником (на той час також головою Тарифної ради Мінінфраструктури) посприяли ухваленню наказу, за яким корабельний збір із суден у морському порту «Південний» почали стягувати й приватні компанії. Однак за законом стягувати такі збори мала Адміністрація морських портів.

Наказ ухвалили без належного економічного обґрунтування і всупереч зауваженням департаменту економіки та фінансів Мінінфраструктури та Адміністрації морських портів.

Розслідування зловживань у Мінінфраструктури почали восени 2019 року, для чого витребували матеріали із СБУ та Нацполіції, коли ті намагались закрити справу. Відтоді НАБУ просило уряд та Міністерство інфраструктури та Мінʼюст зупинити цю схему. Однак вони цього не зробили та не подали позови, аби приватні компанії повернули безпідставно отримані суми корабельного збору. Експертиза показала, що з 2017 до 2021 року через цей наказ держава недоотримала понад $ 30 мільйонів.

Довідка

Андрій Пивоварський був міністром інфраструктури в уряді Арсенія Яценюка (з 02.12.2014 до 14.04.2016). 14 квітня 2016 року Верховна Рада відправила у відставку Кабінет міністрів на чолі з Яценюком.

Схожі новини