Передплата 2024 «Добрий господар»

«ЗСУ відстоюють ті ж самі принципи, що й Герої Небесної Сотні»

  • 20.02.2023, 13:17
  • 652

У День Героїв Небесної Сотні народні депутати, депутати Київради від «Європейської Солідарності» разом з громадськими активістами, родинами Героїв Небесної Сотні та військовими вшанували пам’ять полеглих дев’ять років тому учасників Революції Гідності

В Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні біля пам’ятного Хреста відбулася поминальна панахида. Депутати поклали квіти до пам’ятного Хреста і встановили лампадки біля стели з прізвищами загиблих героїв.

«Сьогодні ми вшановуємо дев’яту річницю тих трагічних днів, коли саме тут, на вулиці Інститутській, на Майдані, поруч на Грушевського були невинно вбиті Герої Небесної Сотні. Вони були першими у цій боротьбі з рашистами, з кремлем, з московією. Вони вже тоді визначилися у напрямку розвитку країни — що нам не по дорозі із москвою, нам треба рухатися в бік Європейського Союзу», — зазначила лідерка «Європейської Солідарності» у Київраді Марина Порошенко.

«Ці небайдужі хлопці і дівчата вийшли на Майдан, щоб відстоювати своє європейське майбутнє, і були цинічно вбиті», — нагадала вона.

«Сьогодні ми продовжуємо боротися за свою Незалежність, за цілісність і суверенітет України. Наші славні Збройні Сили відстоюють ті ж самі принципи, що відстоювали тоді Герої Небесної Сотні. Ми сьогодні продовжуємо їхню справу. Ми ніколи не втратимо пам’ять про них, ми будемо боротися до перемоги, щоб Україна стала квітучою, європейською, розвинутою державою», — сказала Марина Порошенко.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко зазначив, що дев’ять років тому українське суспільство не просто зробило свій вибір, а й довело, що здатне його захищати. «Коли тут, на Майдані беззбройні люди стояли проти озброєних, йшли на кулі снайперів, не боялися вбивць з „беркута“ та інших силовиків — це все показало дух української Армії і показало, що ми й далі будемо творити дива», — зазначив він.

«Але для цих див потрібна єдність. Потрібно пам’ятати, що ми — українці - разом зможемо подолати ворога. І ця сила української Армії і українського суспільства принесе обов’язково перемогу», — наголосив депутат.

Голова ГО «Родини Небесної Сотні», волонтерка Юлія Цепун зазначила: найголовніше, що мають пам’ятати всі українці, прагнути цього і не зупинятися — це незалежна держава.

«Але, не жаль, досі не виконані вимоги Майдану. Не засуджені винні. Той же самий Портнов. Той же самий Татаров, який причетний до розгону майданівців, він зараз при владі», — наголосила Цепун.

«Ми йдемо у Європу і ми маємо прагнути кращого життя. За це і віддали життя Небесна Сотня, і віддають життя наші найкращі дівчата і хлопці на Сході України», — сказала Голова ГО «Родини Небесної Сотні».


Джерело: ЄС

Схожі новини