Передплата 2024 «Добра кухня»

Невдала схема діда, або Як 73-річний українець «бізнес» на кордоні організував

  • 20.02.2023, 15:00
  • 612

Учора прикордонники Білгород-Дністровського загону запобігли реалізації планів правопорушника з переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон

Під час перевірки оперативної інформації було встановлено, що мешканець Одещини, з метою «легкого заробітку», використовуючи закритий телеграм-канал, вирішив надати послуги безперешкодного потрапляння за кордон.

Щоб реалізувати свої протиправні наміри, 73-річний громадянин України вдався до хитрощів. Спочатку він проінструктував двох майбутніх втікачів, щоб ті прибули до Одеси та, орендувавши номер у готелі, чекали його дзвінка.

Надалі організатор вдався ще й до підробки документів, зробивши чоловікам псевдодовідку про відрядження до порту, який розташований у м. Рені.

За такі «послуги» правопорушники мали сплатити йому 4500 тисяч доларів кожен.

Наразі про цей факт скерували повідомлення до Національної поліції за фактом виявлення ознак кримінального правопорушення ст.332 Кримінального кодексу України.

Заходи з протидії переправлення осіб через державний кордонпроводили оперативники Білгород-Дністровського та Подільського прикордонних загонів.

Схожі новини