Передплата 2024 «Добрий господар»

Британська розвідка: рф запускає повітряні кулі над Україною, щоб виснажити ППО

  • 19.02.2023, 11:30
  • 587

Повітряні об'єкти, які рф запускала у небі України та Молдови, працюють на виснаження української протиповітряної оборони

Фото - з мережі
Фото - з мережі

В огляді міністерства оборони Великої Британії зазначається, що повітряні сили Збройних Сил України повідомили про повітряні кулі на сході Дніпропетровської області, а через три дні - збили щонайменше шість повітряних куль з підвішеними під ними радіолокаційними відбивачами над Києвом.

«Цілком імовірно, що повітряні кулі були російськими. Вони, ймовірно, представляють нову тактику росії, спрямовану на отримання інформації про українські системи протиповітряної оборони та примушення українців витрачати цінні запаси ракет класу „земля-повітря“ та боєприпасів до них», — стверджують у британській розвідці.

У повідомленні також згадується, що 14 лютого виявлення об'єкта у формі повітряної кулі призвело до закриття повітряного простору Молдови на кілька годин. Пізніше стало відомо, що причиною тимчасового закриття повітряного простору Молдови став невідомий літальний апарат, схожий на метеозонд.

Схожі новини