Передплата 2024 «Добрий господар»

Словаччина визнала російський режим терористичним, а росію — спонсором тероризму

  • 16.02.2023, 17:15
  • 634

Національна рада Словацької Республіки засудила російську агресію в Україні та висловила підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Відтак, словацькі депутати засудили повномасштабні напади рф на цивільних осіб, цивільні об'єкти та ключову енергетичну структуру.

У резолюціЇ також визнають нинішній російський режим терористичним, а росію — державою-спонсором тероризму.

Депутати також засудили прямі і непрямі погрози рф застосувати ядерну зброю. У резолюції висловлено невизнання референдумів у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України. Там наголошено, що ці території залишаються частиною України.

Парламент також висловив підтримку зусиллям зі створення спеціального трибуналу для переслідування злочинів агресії та підтримку переслідування злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Водночас документ засуджує гібридну війну, яку розпочала росія і на території Словаччини. Резолюція закликає правоохоронні органи, розвідувальні служби та інші компетентні органи не недооцінювати загрозу, а вжити ефективних заходів проти неї задля підтримки безпеки і демократії в Словаччині.

«За» проголосували 78 законодавців, більшість фракції OĽaNO та вся фракція SaS. Деякі члени фракції «Ми — сім'я» утрималися. 12 депутатів були проти, семеро не голосували і загалом 23 утрималися.

Схожі новини