Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд зобов’язав знести незаконний «храм-МАФ» на території Музею історії України

  • 15.02.2023, 16:45
  • 1 054

Господарський суд Києва зобов’язав звільнити ділянку Національного музею історії України від незаконно збудованого «храму-мафу»

Фото - телеграму Олександра Ткаченка
Фото - телеграму Олександра Ткаченка

Про це заявив міністр культури Олександр Ткаченко.

«Суд зобов’язав звільнити ділянку Національного музею історії України від незаконно збудованого «храму-мафу», — йдеться в повідомленні.

Позов Музею задоволено. Розміщення цієї споруди на земельній ділянці музею суперечить її цільовому використанню. Це порушує вимоги пункту «а» частини 1 ст. 91 Земельного кодексу".

Ткаченко додав, що «храм-кіоск» знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу «Десятинна церква».

Ділянку, на якій збудували споруду, захопили у 2008 році. Спочатку вона мала вигляд трьох зблокованих кіосків.

У 2012 році за часів Януковича почалося «узаконення» незаконного будівництва. Але жодних дозволів на будівництво, як і на використання земельної ділянки УПЦ МП ніколи не отримувала.

Сама будівля, за словами міністра, споруджена без затвердженого проєкту, без отримання дозволів на будівництво, в експлуатацію її у встановленому порядку не введено.

З 2020 року тривав суд за позовом від Національного музею історії України щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення самочинного об'єкта.

Схожі новини