Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вони стоять і вкриваються пилом: Боррель закликав якнайшвидше надати Україні танки

  • 15.02.2023, 13:15
  • 546

Результат війни буде вирішуватися весною та літом, і тому слід європейським державам якнайшвидше передати Україні танки

Жозеп Боррель. Фото з мережі
Жозеп Боррель. Фото з мережі

Про це заявив верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель під час засідання Європарламенту з нагоди річниці вторгнення росії в Україну.

«Я хочу звернутися до країн, які мають у себе сучасні танки, але вони просто стоять і вкриваються пилом, не використовуються. Передайте ці танки Україні, зробіть це якнайшвидше. Тому що ця весна та літо будуть вирішальними», — зазначив Боррель.

Він наголосив, що потрібно допомогти Україні у військовому плані та водночас докладати всіх дипломатичних зусиль, необхідних для того, щоб мир настав якомога швидше.

«Це не альтернативи. Вони не суперечать один одному. Ми повинні робити обидві речі паралельно. Ми повинні надати більше підтримки та активізувати наші дипломатичні зусилля», — зауважив глава європейської дипломатії.

Він повідомив, що найближчим часом звернеться до Генерального секретаря ООН із проханням почати процес медіації, хоча за словами Борреля, до цього часу всі хто розмовляв з путіним, зазнали невдачі і повернулися з повідомленням, що він хоче продовжувати цю війну, доки не досягне своїх військових цілей.

«путін вже програв енергетичну війну, так само як він програє війну в етичному та моральному плані, і навіть у військовому, хоча Україна ще не перемогла», — водночас додав Верховний представник ЄС.

Схожі новини