Передплата 2024 «Добрий господар»

Науковці назвали місця, де можна перечекати ядерну війну

  • 10.02.2023, 20:15
  • 1 353

Новозеландські вчені назвали пять місць на землі, де найбезпечніше перечекати ядерну війну

Де перечекати ядерну війну
Де перечекати ядерну війну

Австралія, Нова Зеландія, Ісландія, Соломонові Острови і острів Вануату — найбільш відповідні місця на землі, щоб перечекати ядерну зиму. Такого висновку дійшли дослідники з новозеландського Університету Отаго і наукової групи Adapt Research.

Вчені розглянули вплив «серйозної катастрофи, що зменшує кількість сонячного світла», такої як ядерна війна, супервулкан або удар астероїда, на глобальні сільськогосподарські системи.

Вони виявили, що Австралія, Нова Зеландія, Ісландія, Соломонові Острови і Вануату зможуть максимально зберегти обсяги виробництва їжі навіть в умовах зменшення кількості сонячного світла і падіння температури.

Дослідники також дійшли висновку, що наслідки ядерної зими чи інших катастроф не відчуватимуться рівномірно по всьому світу. Фізичні руйнування, радіоактивне забруднення і падіння температури, швидше за все, торкнуться в основному Північної півкулі.

«Наша гіпотеза полягає в тому, що острівні держави, особливо в Південній півкулі, зазвичай менше страждають від глобальних катастроф. На таких островах може зберегтися складне технологічне суспільство, а цілеспрямована підготовка може збільшити ймовірність глобального відновлення», — вважають вчені.

Схожі новини