Передплата 2024 ВЗ

DAFи та Старлінки для морської піхоти

  • 10.02.2023, 15:43
  • 710

Порошенко на півдні передав новій бригаді морської піхоти вантажівки і «Старлінки»

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» під час поїздки на південний фронт передав новоствореній бригаді морської піхоти 5 модифікованих вантажівок DAF, а також «Старлінки» та автомобільні шини.

«Бригада — нова, а ось командири та особовий склад — наші добрі знайомі. З цими хлопцями ми перетиналися ще з 2014 року, багато із них були у десанті, у славнозвісній 79-й бригаді. Зараз вони створюють нову бригаду морської піхоти. А новоствореній бригаді потрібно що? Правильно — техніка», — зазначає Порошенко.

«Ми знаємо, що росіяни готують потужний наступ на кількох напрямках — Лиман, Бахмут і аж до Вугледару, спроба захопити всю Донецьку область і позиції на Півдні. Тут нам треба попередити висадку десанту, і саме на морську піхоту ми дуже розраховуємо», — говорить Порошенко.

«Ми привезли 5 модифікованих DAFів. Вони всі різні. На деяких — тент для перевезення особового складу. На деяких встановлені зенітні установки ЗУ-23−2, щоб „шахеди“ не загрожували життю українців. Ми намагаємося забезпечити протиповітряну оборону — те, чим ми займалися з 2014 року», — показує Порошенко.

«Це сьогодні 100-ий автомобіль DAF. Це і військовий тягач, це і артилерійський тягач, це й тачанка. Для зеніток — набагато жорсткіша підвіска, більша вантажопідйомність і прохідність. І надійність, там шестициліндровий дизель, мінімум електроніки», — пояснює Порошенко.

Морпіхам привезли і «Старлінки» для того, щоб забезпечувати зв’язок. «Ми провели повне тестування — вони всі працюють», — говорить Порошенко.

«І найбільший скарб — це шини, бо і волонтерські бусики, і пікапи без нових шин не поїдуть. Вам як водіям це дуже добре відомо», — зазначає п’ятий президент.

Військові дякують за допомогу і, користуючись нагодою, передають волонтерам нові замовлення.

«Наближається річниця повномасштабного вторгнення і 9 років цієї жахливої війни. Хочу наголосити, що найкращим дипломатом, найефективнішим переговорщиком в світі зараз є ЗСУ. І тому наша команда робить все можливе, щоб до ЗСУ надійшла необхідна допомога», — говорить Порошенко.


Джерело: ЄС

Схожі новини