Передплата 2024 «Добра кухня»

Новонароджену назвали Магдалиною

43-річна Марія Губеня народила 18 дитину

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Якщо хтось вважає, що народжувати після 40-ка запізно, то жителька міста Сарни, що на Рівненщині, своїм прикладом доводить — народжувати треба тоді, коли Бог дає. Ну, а про кількість дітей в одній родині взагалі не варто сперечатися. Бо хтось з двома дітками вважає себе багатодітною матір'ю, а хтось може народити і 18-ту дитину. Як, до прикладу, це зробила 43-річна Марія Губеня. Пані Марія привела на світ шосту дівчинку, і тепер у родині 18 дітей, 12 з яких — хлопчики.

Дівчинка, якій мама ще у пологовому дала ім'я Магдалина, з’явилася на світ внаслідок кесарського розтину.

Про це розповів заступник головного лікаря Рівненського перинатального центру Степан Лічнер, який оперував породіллю. Вага дівчинки 3300 грамів, зріст 55 сантиметрів.

На запитання, як дає собі раду з такою кількістю дітей, пані Марія усміхається. Каже, що має доброго чоловіка, який їй в усьому допомагає. Іноді, якщо є така потреба, то приїжджає на допомогу мама. «Та й старші діти у нас вже дорослі, — каже Марія Губеня. — Можу сміливо розраховувати на їхню поміч».

Живуть Губені у Сарнах у двоповерховому будинку, який ще потребує облаштування і добудови. На другому поверсі є чотири кімнати. На першому — три, а також кухня і простора зала.

За словами породіллі, з віком народжувати стало важче. Бо, до прикладу, першу дитину «мені здається, що я і не носила, і не родила. Усе було дуже легко». А тепер, каже, на ноги велике навантаження. Тож на запитання, чи планує подружжя ще народжувати, Марія Губеня лише стинає плечима. «Нічого не планую. Як буде…».

Схожі новини