Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рішення про постачання зенітно-ракетного комплексу «Бук» бойовикам «ДНР» ухвалив путін: розслідування

  • 08.02.2023, 15:30
  • 577

Про це свідчать підсумки розслідування щодо осіб, відповідальних в рф за збиття літака рейсу MH17 ракетою «Бук»

Збитий М17. Фото із мережі
Збитий М17. Фото із мережі

Висновок опублікувала Спільна слідча група (JIT).

У записаних телефонних розмовах російські чиновники кажуть, що рішення про надання військової підтримки залишається за президентом. Рішення навіть відкладають на тиждень, «тому що є тільки один, хто узвалює рішення…, людина, яка зараз перебуває на саміті у Франції». У цей час, 5 і 6 червня 2014 року, президент Путін перебував у Франції на святкуванні Дня висадки союзників під час Другої світової.

«Існує конкретна інформація про те, що прохання сепаратистів було передано президенту, і що це прохання було задоволено. Невідомо, чи згадується в запиті система „Бук“. Трохи пізніше з’являються більш важкі системи ППО, в тому числі і „Бук“, з якого збили MH17. Хоча ми говоримо про вагомі докази, висока планка повних і переконливих доказів не досягнута. Крім того, президент має імунітет на посаді глави держави», — йдеться у звіті.

JIT поділилася своїми висновками з найближчими родичами 298 жертв і опублікувала звіт. Незважаючи на те, що було виявлено багато нової інформації про різних причетних осіб, докази на наразі недостатньо конкретні, щоб призвести до нових судових переслідувань.

Схожі новини