Передплата 2024 ВЗ

Один брат кота мордував, другий це фільмував…

Підліткам-нелюдам загрожує чималий штраф або виправна колонія

Колаж з відкритих джерел
Колаж з відкритих джерел

У червні минулого року «Високий Замок» писав про брутальну витівку 18-річного хулігана на Буковині, який, будучи напідпитку, убив павича. Молодик вхопив птаха за шию і кілька разів щосили ударив ним до землі. Приятелі неадеквата знімали цю жорстоку сцену на відео. А ось ще одна аналогічна новина із Чернівеччини. Цього разу жертвою нелюдів став кіт.

За попередніми дани­ми, 17-річний житель села Молодії щосили гамселив мурчика кулаками. А у цей час його на рік молодший брат за­писував жорстоку сцену на те­лефон.

Поліцейські встановили учас­ників знущання і склали щодо «головного героя» протокол за статтею 89 Кодексу України про адміністративні порушен­ня («жорстоке поводження з тва­ринами»). Ця стаття передбачає штраф від двохсот до п’ятиста неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян (3400−8500 грн). Також відомості про цей факт працівники поліцейського відді­лення № 4 у м. Герці зареєстру­вали у системі Єдиного обліку заяв та повідомлень Національ­ної поліції України. На початках з учасниками інциденту провели профілактичну бесіду. Усі обста­вини інциденту зараз вивчають. Не виключено, юним хуліганам пред’являть нове звинувачення, яке передбачає серйозніше по­карання. Якщо проти знущаль­ників з кота відкриють кримі­нальне провадження за ст. 299 Кримінального кодексу Украї­ни, суд може позбавити їх волі на строк від п’яти до восьми років.

А у згадуваній на початку трагічній історії з павичем Фе­міда виявила, до певної міри, поблажливість щодо зловмис­ника. Зважаючи на його про­блеми зі здоров’ям, засудила до 5-річного позбавлення волі із дворічним іспитовим строком. Іншими словами, покарання ви­явилося умовним… Можливо, саме через те, що содіяне зло проти тварин не отримує на­лежної оцінки, з них продовжу­ють знущатися.

Схожі новини