Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Мусимо знати історію України, аби бути українцями»

  • 07.02.2023, 09:18
  • 756

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар закликала повернути історію України у перелік обов’язкових для атестації предметів

Вона також оприлюднила скріни повідомлень, які поширюють через телеграм-канали щодо законопроєкту 8228−1. Як відомо, Верховна Рада проголосувала цей законопроєкт за основу, і його мають удосконалити. Раніше Міносвіти ініціювало виключення історії України з переліку обов’язкових предметів для атестації.

«Так, фракція Порошенка за те, аби історія України була обов’язковим предметом. Так, фракція „ЄС“ за те, аби українська молодь знала, чому сьогодні війна на полях України і як багато століть азійська московія намагається заволодіти Україною», — наголошує Сюмар.

«Ми за те, аби українці розуміли причинно-наслідкові зв’язки в суспільних відносинах, бо все має свій початок і свої причини. І так, з 2014 хлопці в АТО просили мене найбільше книжки з … історії. В тому числі Донбасу. Аби розуміти, чому вони вмирають за цю землю…», — зауважує народна депутатка.

«Я розумію спроби знівелювати українську історію від катерини та лєніна. Але зараз це робить український міністр Шкарлєт, який за такі спроби цілком може вважатися російським агентом. Тому поверніть в ЗНО історію України. Ми мусимо її знати досконало. Аби бути українцями», — переконана Вікторія Сюмар.

Схожі новини