Передплата 2024 «Добра кухня»

Індія купує російську нафту та переробляє її на пальне для Європи і США, — Bloomberg

  • 05.02.2023, 18:30
  • 807

Індія тепер закупляє більше російської нафти, яку потім переробляє на пальне для країн ЄС і США

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

У січні 2021 року постачання бензину і дизельного пального з Індії до Нью-Йорка становило 57,2 тисячі барелів. Тим часом у січні цього року цей показник збільшився до 89 000 барелів. До Європи щоденний потік дизельного пального з низьким вмістом сірки становить 172 000 барелів.

Громадськість Індії на це не зреагувала, оскільки Захід намагається зменшити енергетичні надходження рф, але так запобігає шоку у постачанні нафти. Країна може стати ще більш центральною на глобальній «нафтовій мапі».

«Посадовці міністерства фінансів США мають дві основні цілі: підтримувати постачання на ринок та позбавити росію прибутків від нафти. Вони розуміють, що нафтопереробники Індії та Китаю можуть отримати більшу маржу, купуючи російську нафту за зниженими цінами та експортуючи продукцію за світовими цінами», — пояснив старший науковий співробітник Центру стратегічних і міжнародних досліджень Бен Кехілл.

Постачання з Індії може зрости після того, як набула чинності заборона постачання нафти з рф до ЄС. Покупці з Європи будуть використовувати Азію, щоб подолати дефіцит.

Нью-Делі покладає майже 85% потреб у нафті на імпорт. Національні нафтопереробні підприємства, серед яких — державні переробні підприємства, які відповідають за покривання внутрішнього попиту, збільшили експорт торік, щоб отримати прибуток від вищих міжнародних цін.

Схожі новини