Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Видавав довідки про непридатність до служби: заступника голови комісії Медичних сил ЗСУ викрито на хабарі

  • 03.02.2023, 15:50
  • 908

Заступнику голови Центральної військово-лікарської комісії повідомили про підозру. Він видавав довідки про непридатність до служби за $ 5 тисяч

Фото - ДБР
Фото - ДБР

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

У одному з випадків до посадовця звернувся знайомий, який очолює благодійний фонд. Його співробітнику потрібно було виїхати за кордон для пошуку та завезення до України гуманітарної допомоги. Керівник фонду не знав порядку виїзду з України для волонтерів і тому спитав у заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії, як оформити цей виїзд.

Посадовець повідомив, що виїзд потрібно оформлювати через довідку про непридатність до військової служби — це неправда. Він пообіцяв організувати оформлення довідки за $ 5 тисяч.

Фото - СБУ
Фото - СБУ

Посадовець отримав аванс $ 2,5 тисячі та почав оформлювати документи, проте його викрили. Під час обшуків на роботі та вдома в нього знайшли готівку в різних валютах на суму понад 5 мільйонів гривень.

Посадовцю повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу — отримання неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає увʼязнення на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Схожі новини