Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна отримає від США далекобійні бомби з GPS-наведенням — Bloomberg

  • 03.02.2023, 15:20
  • 681

Ракети наземного базування з боєголовкою GLSDB увійдуть до останнього пакету американської зброї для України, який оголосять у п’ятницю

Ракети наземного базування з боєголовкою GLSDB
Ракети наземного базування з боєголовкою GLSDB

Про це інформує Bloomberg з посиланням на офіційних осіб.

Гібридна зброя великої дальності поєднує в собі два перевірених пристрої: бомбу малого діаметру ВПС, керовану за допомогою супутників GPS, і армійську ракету, яка вже знаходиться на озброєнні Збройних Сил України. Як і деяке інше обладнання, надане США та союзниками, воно не буде розгорнуто в Україні найближчим часом. За словами представника галузі, перші поставки займуть близько дев’яти місяців після того, як буде укладений контракт.

Фінансування високоточних ракет буде здійснюватися за рахунок 1,75 мільярда доларів в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні в галузі безпеки, про яку, як очікується, буде оголошено в п’ятницю. За словами одного з чиновників, на початковому етапі на це буде виділено не більше 200 мільйонів доларів.

Нова боєголовка ракети Boeing тричі випробовувалася з 2015 року у партнерстві зі шведською компанією Saab AB. За словами представника галузі, знайомого з результатами випробувань, вона пролетіла 130 кілометрів і вразила ціль в межах 102 сантиметрів від її GPS-цілі. Це приблизно вдвічі перевищує дальність нинішніх ракет, що випускаються з пускових установок Himars, які стали цінним активом для українських сил.

Схожі новини