Передплата 2024 «Добрий господар»

Ріші Сунак не виключив можливості постачання літаків для ЗСУ

  • 03.02.2023, 12:30
  • 662

Прем'єр Британії Ріші Сунак заявив, що не виключає передачу бойових літаків Україні. Однак, навчання управлінню ними може тривати місяці, якщо не роки

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це повідомляє «Європейська правда».

Відповідаючи на запитання, чи виключає він можливість передачі літаків, прем'єр-міністр сказав: «Ні, ми завжди ведемо діалог з українськими друзями про те, яким чином можна правильно підтримати Україну».

«Питання в тому, яку підтримку ми можемо надати, яка, на нашу думку, матиме найбільше значення? Саме тому рішення, яке я прийняв як прем'єр-міністр, полягало в тому, щоб бути однією з перших країн у світі, яка надала Україні важкі танки… Потім за нами пішли інші країни» — цитує Сунака AFP.

Винищувачі, за його словами, є «неймовірно складною технікою, яка потребує місяців, якщо не років, щоб навчити людей керувати нею».

«Наше бажання і мета полягає в тому, щоб Україна перемогла в цьому конфлікті… Отже, справа не лише в обладнанні, а й у можливостях і тренуваннях, які йдуть поряд з цим, разом з планом з нашими союзниками, який забезпечить перемогу», — додав він.

Схожі новини