Передплата 2024 ВЗ

Заступник міністра часів Януковича отримав заочно підозру

  • 02.02.2023, 19:30
  • 844

НАБУ заочно повідомило про підозру заступнику ексміністра екології та природних ресурсів України часів Віктора Януковича у заволодінні 32,048 млн грн

Про це йдеться в повідомленні НАБУ.

Дії підозрюваних кваліфікували за ч. 5 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

«Слідство встановило, що у 2011 році Мінприроди оголосило переможцем у тендері на розробку та впровадження програмного забезпечення для проведення моніторингу навколишнього природного середовища заздалегідь визначену австрійську компанію.

Відомство уклало з нею договір на суму 41,15 млн грн. Однак, переможець не був здатний і взагалі не планував надавати ці послуги. Натомість за допомогою радників тодішнього міністра екології та природних ресурсів залучили низку підрядників, які й стали реальними виконавцями тендеру. За це вони одержали лише близько 20% від суми тендеру.

Решту отриманих від міністерства коштів (32,048 млн грн) упродовж 2012 року учасники схеми вивели — перевели на рахунки інших компаній-нерезидентів…", — зазначили в НАБУ.

За інформацією джерел «Української правди» йдеться про заступника Миколи Злочевського Дмитра Мормуля.

У НАБУ повідомили, що місцеперебування експосадовця не встановлено, тому йому повідомили про підозру заочно.

Схожі новини