Передплата 2024 «Добра кухня»

російський депутат пропонує визнати Лесю Українку «іноагентом»

  • 02.02.2023, 16:15
  • 1 132

В держдумі російської федерації пропонують визнати українську письменницю Лесю Українку «іноземним агентом»

Пам'ятник Лесі Українці у москві
Пам'ятник Лесі Українці у москві

Таку ініціативу висунув кремлівський пропагандист і депутат держдуми андрєй гурулєв.

Він вважає, що українську поетесу і письменницю Лесю Українку на росії необхідно визнати так званим «іноагентом» та демонтувати всі пам’ятники на її честь.

Депутата навіть не збентежив той факт, що Лариси Косач (справжнє ім'я Лесі Українки) немає черед живих вже понад 100 років.

«Це справжній іноагент. Народилася та жила у російській імперії, а ставилася до росії, скажімо прямо, погано. У законі ж ніде не йдеться, що іноагент обов’язково має бути живим?», — сказав гурулєв.

Депутата обурив той факт, що після ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі росіяни почали масово нести квіти та іграшки до пам’ятника письменниці. Таким чином, вони вшановували пам’ять загиблих, що не сподобалося кремлівському режиму.

Щоб такого більше не повторилося гурулєв запропонував демонтувати всі пам’ятники Лесі Українки, а на їхньому місці встановити монументи кадирівців та вагнерівців.

«Он, скільки у нас класних хлопців у пригожина та кадирова. Можна зробити пам’ятник комусь, хто особливо відзначився… А можна взагалі композицію: пригожин і кілька його бійців», — продовжив депутат.

Схожі новини