Передплата 2024 «Добра кухня»

Арештували 32 млн Миколаївського глиноземного заводу, який належить Дерипасці

  • 30.01.2023, 19:30
  • 682

За клопотанням ОГП арештовано 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію, який належить російському підсанкційному олігарху

Олег Дерипаска
Олег Дерипаска

Про це повідомляє пресслужба ОГП.

У відомстві не вказують, про яке підприємство йдеться, втім з відкритих джерел відомо, що таким виробником є Миколаївський глиноземний завод. А торік це підприємство із власності російського олігарха Олега Дерипаски суд передав в управління АРМА.

«Раніше, за клопотаннями прокурорів, було арештовано майно цього суб'єкта господарювання — 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів, 240 одиниць спеціальної техніки. На сьогоднішній день загальна вартість арештованих активів перевищує 1 млрд грн. За даними слідства, у 2000 році це українське підприємство було приватизовано холдингом, який належить російському олігарху. Наразі він знаходиться під санкціями США та ЄС. Підставами для їх застосування стало відмивання грошей в інтересах президента держави-агресора», — йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває. Йдеться, зокрема, про кримінальне провадження «за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, диверсії, а також планування, підготовки, розв’язування та ведення агресивної війни», уточнили в ОГП.

Схожі новини