Передплата 2024 ВЗ

На Закарпатті переправникам осіб призовного віку вручили повідомлення про підозру

  • 23.01.2023, 16:00
  • 636

Чоловіків, які переправляли за кордон військовозобов'язаних українців, викрили правоохоронці на Закарпатті

Групу з 11 осіб затримали днями під час реалізації інформації про ймовірне порушення кордону прикордонники відділу «Вилок» та оперативно-розшукового відділу Мукачівського загону спільно зі співробітниками Закарпатського управління ДВБ Нацполіції.

Водія мікроавтобуса «Мерседес Спринтер», який віз десятьох утікачів від мобілізації, правоохоронці зупинили неподалік від кордону. Наразі уже відомо, що водій зі своїм поплічником організували переміщення дев’яти військовозобов'язаних чоловіків до Угорщини, один із яких прибув на Закарпаття із Волині, решта — закарпатці.

На місці події правоохоронці вилучили 10 мобільних телефонів, 50 тисяч гривень, 3 тисячі доларів та 50 євро, а також транспортний засіб, яким здійснювали перевезення осіб.

Щодо виявлення у діях водія ознак злочину, передбаченого ст.332 ККУ, прикордонники направили повідомлення до Виноградівського відділення Нацполіції. Триває кримінальне провадження, у межах якого фігурантам справи повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

У випадку доведення їхньої провини у суді українцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від семи до дев’яти років з позбавленням права отримувати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років з конфіскацією майна.

Схожі новини