Передплата 2024 «Добра кухня»

«Повернути парламентський контроль, тендери і створити ТСК щодо закупівель для армії»

  • 22.01.2023, 13:40
  • 600

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook закликала повернути закупівлі через систему «Прозорро», відновити парламентський контроль за діяльністю Уряду і створити ТСК щодо закупівель в армії

«Очевидно, антикорупційним органам варто припинити імітацію бурхливої діяльності і боротьбу з помилками в деклараціях та з преміями і зайнятися безпосередніми обов’язками — боротьбою з топ корупцією і зловживаннями під час війни, з мародерством на закупівлях для ЗСУ і крадіжкою гуманітарки», — пише Геращенко.

«Щодня я і мої колеги отримуємо сигнали SOS з під Бахмута, Донеччини і Луганщини, Харківщини, Херсонщини. Підшефні бригади і батальйони просять дрони, пікапи, броньовані машини, буржуйки, навіть форму і якісні берці, а не ті, що промокають і розповзаються в траншеях», — констатує народна депутатка.

«Й поки країна продовжує донатити на ЗСУ, хтось наживається на війні, закуповуючи найнеобхідніше для Армії за ціною, вдвічі - втричі завищеною від ринкової. Це не просто аморально, це злочин, який не піддається жодному прощенню», — обурилась Ірина Геращенко.

«Країна платить найвищу ціну за незалежність, щодня ми несемо важкі втрати на фронті. В цей час в нас мільярди йдуть на марафон, де розповідають про победобесіє і повна безконтрольність в держзакупівлях. Будь — яке слово про необхідність парламентського контролю над державним бюджетом і технічною допомогою партнерів, спричиняє справжню істерику влади. Але так далі просто не може продовжуватися», — переконана Геращенко.

«Тому „Європейська Солідарність“ вимагатиме повернення години запитань для уряду і повної підзвітності Кабміну парламенту, поверненню системи „Прозоро“ для закупівель для ЗСУ і створення парламентської ТСК щодо розслідування закупівель для армії в 2022 та повного контролю за цією чутливою сферою», — зазначає співголова фракції.

Схожі новини