Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українці залишили мільярди злотих у магазинах Польщі за минулий рік

  • 22.01.2023, 12:51
  • 1 139

Українці підтримують економіку Польщі не лише податками при працевлаштуванні, але й витрачаючи значні суми в польських магазинах

Фото - з мережі
Фото - з мережі

У 2022 році кожен п’ятий покупець торгових центрів у Польщі був з України, а вартість покупок сягає мільярдів злотих,

Українці у Польщі витратили в 2022 році рекордну суму грошей — за даними Центрального статистичного управління, лише за 3 квартали покупці з України залишили у крамницях 3,8 млрд злотих (майже 1 млрд євро). За аналогічний період 2021 року українці витратили в польських магазинах удвічі менше грошей.

При цьому поляки відвідують магазини все рідше. Це означає, що наплив іноземців «рятує» роздрібну торгівлю в країні та вирівнює тенденцію зниження відвідуваності, зазначають експерти.

У грудні 2022 року кожен п’ятий покупець (18,9%) у торгових центрах Польщі був з України, згідно з даними Selectivv Data Tank. Кількість українців у польських ТЦ зросла майже втричі.

«У грудні 2022 року явка була на 7,8% вищою. Оборот був однозначно вищим, ніж у попередньому році. Частка споживачів з України в рейтингу є помітною і закономірною», — зазначив директор торгового в Лодзі Славомір Муравський.

Керівництво «Galeria Północna» у Варшаві зауважило, що нові групи клієнтів з’явилися вже в перші тижні війни. Тому контент інфокіосків у торговому центрі та на сайті адаптували українською мовою.

Схожі новини