Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові презентували календар «Шлях до перемоги»

Про те, як українці героїчно долають «другу армію світу»

Фото ЛОВА
Фото ЛОВА

У четвер, 19 січня, у Львові презентували календар «Шлях до перемоги». На його сторінках — визначні звитяги українців у сучасній російсько-українській війні. Тираж календаря — тисячу примірників. Його можна переглянути і в електронному форматі (незабаром на сайті Львівської ОВА). Частину тиражу календаря передадуть на фронт. Календар «Шлях до перемоги» — не для продажу. Декілька примірників календаря особисто підписав президент України Володимир Зеленський. Саме ці примірники планують продати на аукціоні, щоб зібрати гроші на потрібну техніку для фронту.

Як розповів на брифінгу перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик, ідея календаря «Шлях до перемоги» — показати здобутки незламних українців у 2022 році. Боротьба з рашистами ще продовжується, і 2023 рік має стати роком перемоги України.

«Це здобутки кожного з нас та ЗСУ, — каже чиновник. — Ми показали, що український народ незламний. На сторінках — події, які приносили усім нам у війну нотку позитиву (завдяки ЗСУ): Чорнобаївка, крейсер „москва“, який пішов на дно… Мій улюблений місяць календаря — грудень. Тоді ми всі порахували орків, що пішли в українську землю — 100 тисяч осіб. Жоден аналітик не прогнозував нам такі хороші результати. Демонструємо, що ми — сильна нація і наші ЗСУ дійсно непереможні».

Один з співавторів календаря, доктор історичних наук, завідувач кафедри історичного краєзнавства Львівського національного університету імені Івана Франка Віктор Голубко додав, що при створенні календаря обрали незвичну манеру викладу інформації - комікс, щоб в оптимістичному, а не виключно трагічному дусі представити широкому загалу війну. І що Україна у ній переможе.

«Українських героїв ми подали, як людей, які живуть посеред нас, але водночас можуть переконувати, що кожна людина може знайти у собі героїзм. Календар є добрим способом додати широкому загалу оптимізму, утвердити у суспільстві дух перемоги і віру у Збройні Сили, — наголосив Віктор Голубко. — Війна — це трагедія, сльози… Відобразити це у календарі складно. Щоб перемогти, має бути два фактори — збройний (армія та оснащення) і моральний, коли є воля до перемоги. Вона формується різними методами, у тому числі і візуальними, до яких і належить календар».

Схожі новини