Передплата 2024 «Добра кухня»

Цьогоріч прокладуть колію від Рави-Руської до Львова

  • 17.01.2023, 13:35
  • 821

Україна у 2023 році почне прокладати нову залізничну колію від Рави-Руської на кордоні з Польщею до Львова

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної адміністрації.

16 січня на зустрічі голови Львівської ОВА Максима Козицького та віцемаршалка Люблінського воєводства Польщі Збігнєва Войцеховського говорили про відновлення залізничного сполучення на ділянці Рава-Руська — Гребенне для пасажирських перевезень та розвантаження пунктів пропуску на Львівщині.

У 2022 році реалізували перший етап цього проєкту: відновили колію європейського стандарту від залізничного вокзалу до кордону, зробили залізничну платформу, відремонтували вокзал, розмістили пункти митного й прикордонного контролю.

«Цьогоріч ми плануємо розпочати роботи з прокладання колії від Рави-Руської до залізничної станції у Брюховичах. Надалі цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень між обома країнами. У разі відновлення колії Гребенне — Рава-Руська може стати найшвидшим залізничним сполученням із Львівщини до Варшави», — розказав Козицький.

Войцеховський додав, що залізничне сполучення покращить економічну співпрацю між державами та розвине логістичні зв’язки.

Схожі новини