Передплата 2024 «Добра кухня»

«СБУ і контррозвідка повинні відреагувати»: українці обурені заявою Арестовича

  • 15.01.2023, 10:54
  • 2 089

Радник ОПУ Олексій Арестович заявив, що російська ракета, яка влучила у житловий будинок в Дніпрі, це наслідок збиття силами ППО. Однак Повітряні сили офіційно повідомили про запуск росіянами ракети по будинку

Олексій Арестович
Олексій Арестович

російську ракету Х-22, яка вдарила по житловому будинку в Дніпрі, збили українські сили протиповітряної оборони. Таку заяву в розмові з Марком Фейгіним зробив радник Офісу президента Олексій Арестович.

На запитання російського правозахисника щодо можливості збити ракету Арестович відповів, що сили ППО знищили ракету.

«Її збили, вона впала на під'їзд. Вона підірвала, коли впала. Там проблема з їдким димом. Це вірна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом. Можна припустити, що токсичне паливо стало додатковим елементом ураження», — сказав Арестович.

Однак, прессекретар Повітряних сил Ігнат офіційно заявив, що росіяни випустили ракету по будинку.

«Ракета, яку випустили по багатоповерхівці у Дніпрі - це ракета Х-22, випущена з дального бомбардувальника Ту-22М3, запуски були із району Курська та Азовського моря. Загалом 5 пусків цих ракет. Що це за ракета? Така ракета влучила кілька місяців тому по торговому центру в Кременчуку. Ракета з бойовою частиною 950 кілограмів, яку називають убивцею авіаносців, призначена для знищення авіаносних груп у морі, вона може оснащуватися ядерною частиною. І такою ракетою б’ють по густонаселеному місту, де люди… Нема жодного пояснення і виправдання цьому терористичному акту», — розповів Ігнат.

Заяву Арестовича активно цитують російські пропагандисти.

Українців вразила заява радника: сотні користувачів обурені словами Арестовича. Своє невдоволення висловив також мер Дніпра Борис Філатов. Він закликав СБУ та розвідку відреагувати на заяву радника Офісу президента.

Народна депутатка Ірина Геращенко поставила риточирне питання: «Ніхто ніяк не може закрити рота парочці самозакоханих істот, чий словесний енурез надто дорого обходиться країні?».

Схожі новини