Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чиновниця, яку підозрюють в розкраданні гуманітарки, святкувала Новий рік в Таїланді: що з’ясували журналісти

  • 15.01.2023, 10:25
  • 1 814

24 канал пише, що, ймовірно, заступниця глави Запорізької ОВА Злата Некрасова відпочила на Новий рік у Таїланді. Водночас відомо зі ЗМІ, що, ймовірно, ця чиновниця, фігурує у справі НАБУ щодо розкрадання гуманітарної допомоги

Злата Некрасова. Фото з Фейсбуку
Злата Некрасова. Фото з Фейсбуку

Журналісти у статті нагадують, що влітку 2022 року стало відомо, що представники Запорізької ОВА могли привласнювати гуманітарну допомогу. Цю справу розслідує НАБУ, ймовірна фігурантка скандалу — Злата Некрасова.

Зі соціальних мереж стало відомо, що чиновниця, ймовірно, відпочивала на Новий рік у Бангкоку. Попри те, що на офіційних сторінках у соціальних мережах чиновниці немає повідомлень про те, що вона виїжджала за межі держави на період новорічних свят, але є фото, на якій вона позує на фоні сходів та ялинки. Журналісти з’ясували, що фотографія зроблена на фоні сходів у готелі Sindhorn Midtown Hotel. Розташований він у місті Бангкоку, що є столицею Таїланду. Ціни за номери в готелі - від 7 з половиною до 10 тисяч гривень за ніч.

Журналісти 24 каналу намагались отримати коментар чиновниці, однак вона ні підтвердила, ні спростувала інформацію про відпочинок за кордоном.

Розкрадання гуманітарної допомоги: що відомо

Ймовірно, Некрасова фігурує у справі щодо розкрадання гуманітарної допомоги. 30 серпня детективи НАБУ провели понад 20 обшуків на Запоріжжі, у результаті яких вилучили суми у розмірі 596 400 гривень, 230 060 доларів, 650 євро і планшет Apple iPad Pro 11. За інформацією зі ЗМІ, Некрасову та ще декількох її «колег» підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги у розмірі:

  • 22 морських контейнерів;
  • 389 залізничних вагонів;
  • 220 вантажних автомобілів.

Окрім Злати Некрасової, фігурантами цієї справи також, ймовірно, є глава Запорізької ОВА Олександр Старух, секретар міськради Анатолій Куртєв та депутат облради Віктор Щербина.

На сьогодні Некрасова досі працює як заступниця глави Запорізької ОВА, її не відсторонили від посади та провину не довів суд.

Тим часом, народна депутатка Юлія Яцик у коментарі УНН повідомляла, що прокурор області змінив підслідність у кримінальному провадженні. З ДБР він передав справу до Нацполіції Запорізької області, де та тепер «лежить», і ніхто не збирається її розслідувати. Цікаво, що у Запорізькій обласній прокуратурі заперечили, що керівник відомства міняв підслідність справи. Однак нардепка Яцик впевнена, що у держструктурі брешуть.

Схожі новини