Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Подорожі російських туристів у Європу зменшилися на 90%

  • 14.01.2023, 15:30
  • 838

У 2022 році в європейських країнах було зафіксовано значно менше російських туристів. Кількість прибуттів зменшилася на 80−90%

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Польща, Фінляндія, країни Балтії та Чехія майже не приймають російських туристів з моменту введення обмежувальних заходів через вторгнення росії в Україну. Одні з основних причин — логістичні труднощі та витрати на поїздки, які зросли в три-чотири рази.

У Греції, яка раніше входила до десятки найкращих туристичних напрямків для туристів з рф, зафіксували на 80% менше прибуттів з росії, ніж роком раніше.

«Перш за все, позначається складна транспортна логістика, відсутність прямих рейсів з Європою, необхідність летіти транзитними рейсами з пересадками, перельоти часто дуже дорогі. І якщо раніше квиток до Європи в середньому коштував 300−400 євро, то зараз він коштує 1000 євро та більше. Час польоту зріс з трьох годин до 8−24 годин», — зазначив віцепрезидент російської спілки туріндустрії Дмитро Горін.

Кількість звернень громадян росії у візові центри Греції, Італії та Іспанії скоротилася на 80%, а для інших країн ця цифра ризикує ще вища.

Іспанія, Греція та Італія представляють трійку країн, де кількість російських туристів зменшилася меншою мірою. А в інших країнах, куди російським туристам перестали видавати візи, число туристів з країни-окупанта впала до нуля. Загалом падіння туристичного потоку до Європи можна оцінити в 90−95 відсотків, зазначив представник турбізнесу.

Великий спад кількості туристів з рф спостерігається і на Кіпрі, куди ті полюбляли їздити до того, як росія вторглася в Україну.

«Є готелі, особливо в районі Фамагусти, Айя-Напи і Протараса, які розірвали великі контракти з туроператорами з росії. І зараз вони стикаються з величезними труднощами», — зазначив президент правління Cyprus Hotel Association Харіс Лоізідес.


Джерело: РБК-Україна

Схожі новини