Передплата 2024 ВЗ

«Цього року регіональний фонд держмайна має заробити у бюджет на приватизації понад мільярд гривень»

Продадуть 25% майна Дрогобицького нафтопереробного заводу, цілісний комплекс вертолітного об'єднання у Тячівському районі Закарпатської області, лісові господарства у Волинській області

Фото з брифінгу, ЛОВА
Фото з брифінгу, ЛОВА

Цього року Регіональне відділення Фонду державного майна України у Львівській, Закарпатській та Волинській областях планує продати з молотка державні об'єкти у Львові та області, зокрема на вулиці Золотій, Тернопільській, а також 25% Дрогобицького нафтопереробного заводу. Цей відсоток заводу належить державі.

Це державне майно давно пустує і потребує нового господаря. Цьогоріч від приватизації у Західному регіоні мають зібрати у держбюджет планову суму — понад мільярд гривень.

Про це повідомив на брифінгу начальник регіонального відділення Фонду державного майна України у Львівській, Закарпатській та Волинській областях Владислав Калинець.

Про приватизацію збиткового майна держпідприємств

«Запрошую інвесторів взяти участь в аукціоні з приватизації майна, — каже чиновник. — У лютому у Закарпатській області виставимо на приватизацію приміщення колишнього вертолітного об'єднання. Із закладу сьогодні нічого не залишилося, лише виробничі площі, які у плачевному стані. Виробничі площі не експлуатуються, підприємство має хороший земельний ресурс у Тячівському районі. У лютому у Волинській області продамо групу об'єктів пов’язаних з лісовим господарством. Це сім лісових комплексів. Усі оголошені аукціони можна переглянути на системі Prozorro або на офіційних ресурсах Фонду держмайна».

Про програми підтримки релокованого бізнесу

Директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда додав: «Фонд держмайна має багато програм для бізнесу, ми теж це підтримаємо. У 2022 році Львівщина була першою і єдиною областю, яка запропонувала програму, орієнтовану на підтримку бізнесу в період воєнного часу. Ця програма триватиме у 2023 році».

«Стартовий портфель програми, — каже пан Куйбіда, — 50 мільйонів гривень. Оскільки Львівська область є регіоном, що прийняв найбільше релокованого бізнесу, то передбачена фінансова підтримка. Так, 100 тисяч гривень може отримати підприємство, яке перемістило сюди виробничі потужності. Якщо підприємство створило 20 робочих місць, то ця сума підтримки може подвоїтися — 200 тисяч гривень. Є ще підтримка від міжнародних партнерів. Тож одне релоковане підприємство може отримати 200−400 тисяч гривень безповоротної фінансової допомоги».

Схожі новини