Передплата 2024 «Добра кухня»

росія спробує захопити Донбас і Запорізьку область, — Генштаб

  • 12.01.2023, 13:45
  • 613

Незабаром російські війська будуть намагатися захопити усю територію Донецької області, а після цього спробують окупувати частину Запорізької області

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

«Ймовірно, що скоро противник буде намагатися вийти на адміністративні кордони Донецької області, а в подальшому може активізувати свої дії щодо захоплення лівобережної частини Запорізької області», — розповів він.

У Генштаб також вважають, що окупанти і надалі будуть завдавати ракетно-авіаційних ударів по об'єктах критичної інфраструктури по всій території України.

Громов додав, що для реалізації своїх планів щодо захоплення України рф анонсувала масштабні заходи з реформування збройних сил. Зокрема — збільшення загальної чисельності до 1,5 мільйона осіб та формування щонайменше 20 нових дивізій.

У Генштабі переконані, що ці дії росії свідчать про наміри розпочати тривале протистояння та підготовку до масштабних бойових дій.

«Головною метою противника досі є захоплення всієї території нашої країни і знищення державності України», — підсумував Громов.

Схожі новини