Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США запровадили нові санкції проти Ірану за постачання росії дронів

  • 07.01.2023, 09:30
  • 596

Уряд Штатів запровадив новий пакет санкцій проти основних іранських посадовців і однієї організації, які причетні до виробництва та передачі росії бойових БПЛА, а також продовження ракетних програм

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це йдеться у повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США.

«Сьогодні OFAC вводить обмеження проти шести керівників і членів правління підсанкційної Qods Aviation Industries (QAI), основного іранського виробника оборонної техніки, відповідального за розробку та виробництво безпілотних літальних апаратів», — вказано у повідомленні.

Йдеться саме про ті дрони, які Іран передав росії для застосування у повномасштабній війні проти України.

В OFAC уточнили, що вносять до списку обмежень організацію Light Airplanes Design and Manufacturing Industries, що є видозміненою назвою структури QAI. Санкції вводять також проти директора Організації аерокосмічної промисловості Ірану (AIO) — основного органу, відповідального за нагляд над програмами розробки балістичних ракет Ірану.

«Ми продовжимо застосовувати всі наявні в нашому розпорядженні інструменти, щоб позбавити путіна зброї, яку він використовує для своєї варварської та неспровокованої війни проти України», — заявила міністр фінансів США Джанет Єллен.

Вона також наголосила, що залежність рф від постачальників останньої інстанції, таких як Іран, «свідчить про відчай росіян» на тлі жорсткого опору українців, а також успіху глобальної коаліції щодо зриву ланцюгів постачання зброї і технологій у рф.


Джерело: OFAC

Схожі новини