Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Минулого року у Львові надрукували рекордну кількість книг шрифтом Брайля

  • 04.01.2023, 19:15
  • 936

Книги шрифтом Брайля безкоштовно передали у бібліотеки та школи-інтернати по всій Україні

Фото - Львівська міська рада
Фото - Львівська міська рада

Про це повідомляють у пресслужбі львівської міської ради.

Оксана Потимко, керівниця Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій НУ «Львівська політехніка» розповіла, що їх також передали адресно незрячим дітям.

«Попри повномасштабну війну торік ми поставили книжковий рекорд — близько 5000 книг за рік проти 1000−1500 книг за минулі роки. Доля нам всміхнулася, і в грудні 2022 року ми виграли перший і єдиний проєкт у 2022 році від фонду Abilis Foundation, Фінляндія. Бюджет проєкту — 181 000 грн, за ці кошти ми повинні надрукувати і озвучити три дуже гарні книжки про Різдво.

Перша — «Біле Різдво». Це твори класиків світової літератури, видання у двох томах шрифтом Брайля. Аудіо робив Ярослав Нудик, використавши масу спецефектів.

Друга — «Містерія Різдва», упорядниця Соломія Савка. В книзі 12 різдвяних рецептів, 12 чудових поезій Олександра Олеся, Грицька Чубая, Івана Малковича, Богдана Антонича та інших — їх озвучували актори львівських театрів. А ще 12 колядок, кожну з яких виконувала інша незряча дитина з усіх куточків України — від Новомосковська до Мукачева.

Третя книга — це «Різдвяні історії» Лусі Мот Монтгомері. Це видання у трьох томах шрифтом Брайля, аудіокнига зроблена в ролях — незрячі діти з різних міст України та відомі львівські актори і журналісти.

Тираж кожного видання — по 60 примірників.

Схожі новини