Передплата 2024 «Добрий господар»

Ворог продовжує обстрілювати українське прикордоння

  • 03.01.2023, 10:15
  • 462

Учора, 2 січня, російські окупаційні війська продовжили обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей. Ворог завдав вогневого ураження із застосуванням авіаційних ракет, ствольної артилерії та мінометів

Під ворожим вогнем опинилися Великописарівська, Краснопільська, Білопільська та Середино-Будська громади Сумщини й Сновська громада Чернігівщини.

Сновську громаду ворог тричі розстрілював 120 мм мінами та 152 мм артилерійськими снарядами — зафіксовано 35 вибухів. Вогонь росіяни застосували із напрямків населених пунктів раківка та нові юрковичі.

Протягом дня російські окупанти обстрілювали територію Краснопільської громади в двох випадках зі 152-мм ствольної артилерії, а також у двох — зі 120-мм мінометів. Загалом пролунали майже десяток вибухів від розривів снарядів та майже два десятка — від мін. Вогонь був із російських населених пунктів колотиловка, дроновка та пороз.

Пізніше з території росії рашисти з вертольоту здійснили загалом 5 пусків некерованими авіаційними ракетами по території України. Ворожі боєприпаси розірвалися в прикордонні Великописарівської громади. На щастя, минулося без жертв і руйнувань.

Двічі за добу загарбники з російського населеного пункту волфінське обстрілювали територію Білопільської громади зі 120-мм мінометів, загалом відомо про два десятка прильотів. Унаслідок обстрілу в одному з населених пунктів громади пошкоджено будівлю школи, лінію електропередач, знищено автомобіль.

Уночі 3 січня по прикордонню Середино-Будьської громади ворог з боку населеного пункту зернове гатив із ствольної артилерії — зафіксовані 32 вибухи.

Окрім цього, противник з безпілотника скинув на територію Золочівської громади Харківської області, що на межі з Сумщиною, вибуховий пристрій. На щастя, минулося без жертв.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Схожі новини