Передплата 2024 «Добра кухня»

Нью-Йорк схвалив компостування людських тіл

  • 02.01.2023, 15:30
  • 1 015

Відтепер у Нью-Йорку людина може дозволити перетворити своє тіло на землю після смерті, що вважається екологічною альтернативою поховання чи кремації

Як повідомляє BBC, Нью-Йорк став шостим американським штатом США, який дозволив компостувати людей.

Ця практика полягає в тому, що тіло розкладається протягом декількох тижнів після того, як його помістили в спеціальний контейнер. Процес відбувається в спеціальних наземних спорудах. Тіло кладуть у закриту посудину разом із вибраними матеріалами, такими як тріска, люцерна та соломʼяна трава, і поступово воно руйнується під дією мікробів.

Це триває близько місяця. Потім ґрунт піддають термообробці, щоб убити всяку заразу, і віддають близьким. Його можна використовувати при посадці квітів, овочів чи дерев.

Вартість такої послуги приблизно $ 7 тисяч. Середня сума в США за похорон із похованням становила $ 7 848 у 2021 році або $ 6 971 за похорон із кремацією.

Прихильники компостування кажуть, що це не лише екологічніший
варіант, а й практичніший у містах, де площа кладовищ обмежена.

Однак періодично виникають етичні питання про те, що відбувається з ґрунтом у результаті компостування. Наприклад, католицькі єпископи в Нью-Йорку виступили проти закону, стверджуючи, що з людськими тілами не можна поводитися, як із «побутовими відходами».

У 2019 році Вашингтон став першим штатом США, який легалізував такий спосіб. Колорадо, Орегон, Вермонт і Каліфорнія наслідували його приклад.

Компостування людини вже дозволено по всій Швеції. А природні поховання, при яких тіло ховають без труни або з труною, що розкладається, вже дозволені у Великій Британії.


Джерело: BBC

Схожі новини