Передплата 2024 ВЗ

В Ужгородському районі правоохоронці затримали переправника та його «клієнта»

  • 23.12.2022, 12:00
  • 421

Днями офіцери відділу внутрішньої і власної безпеки по Чопському прикордонному загону затримали двох правопорушників за спробу незаконного перетину державного кордону України

У складі спільної міжвідомчої групи, до якої також входили співробітники УСР в Закарпатській області ДСР НП України, СУ ГУНП у Закарпатській області, офіцери ВВБ зупинили за 500 метрів від держрубежу групу громадян України, які прямували до Словаччини. Організатор незаконного переправлення намагався перевезти з України до Словаччини 37-річного «клієнта». Обидва виявилися мешканцями Харківщини.

Окрім того, переправник надав прикордоннику відділу «Ужгород» (викривачеві) неправомірну вигоду в сумі 18 900 гривень за надання інформації щодо розміщення прикордонних нарядів на кордоні. Ця інформація йому була необхідна для планування маршруту подорожі.

Під час реалізації матеріалів кримінального провадження за ознакам кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та ч. 3 ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», організатора переправлення громадянина України затримали у порядку ст. 208 КПК України та посадили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області.

Чоловіка, якого він проводив до держрубежу, доставили у спецприміщення «Оноківці» з метою складання адміністративно-процесуальних документів за ч. 2 ст. 204−1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справа передадуть до суду.

Слідчі дії тривають.

Схожі новини