Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Німецькі медики передали для лікарні швидкої допомоги реабілітаційний «ковідний» комплекс

Серед потрібного обладнання — шість апаратів штучної вентиляції легень

Фото Романа Балука
Фото Романа Балука

У четвер, 22 грудня, німецькі партнери передали Першому медичному об'єднанню Львова (лікарні швидкої допомоги) сучасний реабілітаційний комплекс та обладнання для лікування хворих з коронавірусом. Ціна цього обладнання — один мільйон євро. Серед обладнання — наркозна станція з газовим модулем, аналізатор показників газового складу крові та інших показників, комплексна система моніторингу, шість апаратів штучної вентиляції легень експертного класу для інтенсивної терапії, два відеоларингоскопи.

Гендиректор Першого ТМО Олег Самчук повідомив, що обладнання надали у межах проєкту допомоги уряду Німеччини «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», який реалізує Німецький банк розвитку KfW, Мінреінтеграції і Український фонд соціальних інвестицій.

Станом на 22 грудня, у лікарні швидкої допомоги (у блоці ковіду) перебувають дев’ять хворих, їхній стан — середньої важкості.

Як повідомляє Львівська ОВА, за останній тиждень у Львівській області на 10% побільшало хворих на коронавірус. Так, медики лабораторно обстежили 2702 людини, з них у 111 — підтвердили COVID-19, померли — 6 людей. На лікуванні - 109 ковідних пацієнтів.

«Перевищення показника захворюваності зареєстроване у кількох районах: Львівському — на 4,17%, Самбірському — 9,05%, Золочівському — на 30,33%, Дрогобицькому — на 33,58%», — розповіла гендиректорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хворіб Наталія Іванченко.

Схожі новини