Передплата 2024 «Добрий господар»

США вводять нові санкції проти «Вагнера»

  • 22.12.2022, 09:25
  • 528

Міністерство торгівлі США повідомило про нові обмеження на експорт технологій для російської приватної військової компанії «Вагнера» для подальшого обмеження її спроможностей через участь у російському вторгненні в Україну

Проти «вагнерівці» вводять санкції. Фото із мережі
Проти «вагнерівці» вводять санкції. Фото із мережі

«Група „Вагнера“ є однією з найвідоміших найманських організацій у світі, яка активно вчиняє звірства та порушує права людини по всій Україні», — наголосив заступник міністра торгівлі США з питань промисловості та безпеки Алан Естевес.

«Сьогодні ми надсилаємо чіткий сигнал недержавним суб'єктам, які прагнуть підхопити естафету жорстокості від путінської армії, що хитається, що міністерство торгівлі США без вагань буде діяти проти них», — зазначив він.

Відповідно до обмежень, ПВК «Вагнера» тепер будуть визначати як «кінцевого користувача військового обладнання». Відтак, бойовики зазнають суттєвих обмежень, якщо спробують придбати будь-які технології, створені із використанням американського обладнання.

Як пише Reuters, таке рішення адміністрації Джо Байдена має сигналізувати підтримку президенту України Володимиру Зеленському, який у середу прибув до Білого дому у межах першого закордонного візиту з часу повномасштабної війни.

Ще у 2017 році США додали ПВК «Вагнера» до торговельного «чорного списку».

ПВК «Вагнера» з’явилася у 2014 році та активно діяла у кількох країнах, де рф має важливі інтереси — зокрема, у Сирії, Лівії, Центрально-Африканській Республіці та Україні. Там вони, серед іншого, скоювали воєнні злочини й злочини проти людяності.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну «вагнерівці» брали участь у розправах над мирними мешканцями. До ПВК нині вербують ув’язнених із російських тюрем.

Євгеній Пригожин тривалий час заперечував зв’язок із ПВК «Вагнера», та нещодавно підтвердив існування цієї групи. Олігарх, який перебуває під західними санкціями, вважається наближеним до путіна прихильником агресивної війни проти України.

Схожі новини