Передплата 2024 «Добра кухня»

NASA відмінило вихід астронавтів у відкритий космос через рф

  • 21.12.2022, 18:49
  • 1 551

Два американські астронавти готувалися до виходу у відкритий космос, коли команда наземного управління дізналася, що шматок російського космічного сміття наближається до МКС

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Американське агентство NASA в останній момент скасувало запланований вихід у відкритий космос через уламки російського космічного сміття, які наблизилися до Міжнародної космічної станції.

Про це пише Space.com.

Астронавти NASA Френк Рубіо та Джош Кассада мали вийти з шлюзу Міжнародної космічної станції вранці 21 грудня, щоб встановити нові сонячні батареї. Перед виходом команда управління NASA на Землі наказала австронавтам зупинитися.

До МКС наблизилися уламки російської ракети завширшки 3,35 метра, які використовували на ракетах-носіях «Союз» і «Зеніт». Речник NASA з управління польотами в Космічному центрі Джонсона Ден Хуот очікує, що ввечері 21 грудня ці уламки можуть наблизитися до МКС на критичну відстань — 400 метрів.

Імовірно, Міжнародній космічній станції доведеться виконати аварійний маневр, щоб уникнути зіткнення із уламком російського космічного сміття. NASA шукатиме нову можливість відправити астронавтів у відкритий космос, який може відбутися пізніше цього тижня.

Схожі новини