Передплата 2024 ВЗ

«Близько 400 не завантажених автомобілів стоять у чергах до пунктів пропуску»

Про ситуацію на кордоні розповів на брифінгу заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко

У період новорічних свят на польському кордоні відчувається пожвавлення. Є багато охочих відвідати Європу. Ситуація наразі стабільна: на кожному пункті пропуску в черзі стоять не більше 50−70 легкових автівок. З вантажівками ситуація складніша. На «Шегині» — 150−170 авто щодоби, на «Рава-Руській» — 500−700 машин.

Про це повідомив на брифінгу заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

«Ситуація стабільна, — запевнив чиновник. — Спільно зі Службою автомобільних доріг працюємо над тим, щоб доїзд до пунктів пропуску був максимально швидким та комфортним. Допрацьовуємо питання щодо пункту пропуску „Нижанковичі“: аби зняти пусті вантажі з черг. Як показує статистика, близько 400 автомобілів не завантажених стоїть у чергах… Якщо найближчим часом зможемо відкрити пункт пропуску „Нижанковичі“, то черги (з кінця) частково можемо перевести з „Шегині“ і „Рави-Руської“ — у „Нижанковичі“. Це дасть змогу протягом доби пропускати мінімум 200 машин. З нашої сторони всі роботи виконані, з польської сторони роботи ще доробляються».

Про ситуацію на дорогах Львівської області

«Через складні погодні умови, по всій області - одночасно ожеледь, — наголошує Юрій Бучко. — Звертаюся до мешканців області, щоб поставились з розумінням: за годину неможливо посипати усі дороги піскосумішшю. Усі дороги Львівщини зараз проїзні. Щодоби понад сто одиниць техніки працює на дорогах державного та місцевого значення. Посипаємо не менше тисячі тонн піскосуміші».

Керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза додав: «Обслуговуємо близько двох тисяч кілометрів доріг у Львівській області. Працюють п’ять підрядних організацій. Минулий тиждень для доріг був один з важких. Різкі перепади температур — від дощів до сильних снігопадів. Найбільш негативні погодні умови відбулися у західній частині Львівської області - по дорогах до пунктів пропуску. Намагалися розв’язати питання із закоркованістю доріг. Чому так відбувалося? У нас дороги на дві смуги. На одній стояв великий транспорт, не давав змоги рухатися нашій спецтехніці. Ми не могли посипати піскосумішшю, аби не створювалося обледеніння».

За словами Олега Берези, питання з доїздом спецтехніки вирішено. На проблемних зонах доріг створено пункти (стоянки), де чергуватиме техніка, яка прибиратиме сніг. Такі пункти стоять на трасах до «Шегині» та «Рави-Руської».

Схожі новини