Передплата 2024 «Добрий господар»

У російського олігарха відібрали готель в Сочі після критики війни

  • 20.12.2022, 18:30
  • 789

російський суд наклав арешт на розкішний готель олігарха Олега Дерипаски в Сочі, через це, що він був одним із небагатьох, хто висловив невдоволення вторгненням росії в Україну, хоча й дуже обережно

Як стверджує газета Financial Times, з кремля Дерипаску щонайменше двічі просили припинити критикувати війну, стверджує газета.

Після того як він не послухався, компанія олігарха в рамках двох процесів втратила стоянку для яхт і готельний комплекс «Імеретинський» в Сочі, на які він витратив $ 1 млрд.

«кремль попросив його заспокоїтися», — розказав один зі співрозмовників видання, близький до Дерипаски.

Інший співрозмовник видання, близький до олігарха, стверджує, що Кремль звернувся до мільярдера на початку березня, коли той написав пост у соцмережах, що точку неповернення пройдено і росії потрібен мир з Україною якнайшвидше.

З того часу мільярдера просили пом’якшити висловлювання ще як мінімум один раз, пише FT. Проте влітку він публічно заявив, що спроба «знищити Україну» була б колосальною помилкою.

Після цього проти компанії Дерипаски РогСибАл подали позови, в рамках яких в олігарха відібрали 30 земельних ділянок площею 13,8 га у вантажному районі порту Сочі, а також готель «Імеретинський».

Якщо про перший позов раніше повідомляли російські медіа, то про другий нічого не було відомо. За російськими мірками все відбулося миттєво: згідно з графіком на сайті суду, пише FT, позов було подано 9 вересня, а вже 15-го суддя ухвалив рішення.

У кремлі закликали не пов’язувати той факт, що у Дерипаски відсудили права на оренду землі в Сочі, з його висловлюваннями про Україну. Речник володимира путіна дмитро пєсков заявив, що мільярдер нібито ніколи не висловлювався проти російської «спецоперації», а просто наполягав на тому, щоб все робилося краще та ефективніше.

Схожі новини