Передплата 2024 «Добра кухня»

Велика Британія передасть Україні артилерійські боєприпаси

  • 19.12.2022, 11:15
  • 584

Уряд Великої Британії наступного року передасть Україні кілька сотень тисяч артилерійських боєприпасів на приблизно 250 мільйонів фунтів (майже 286 мільйонів євро)

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак незабаром оголосить про новий великий артилерійський пакет для України під час саміту Об'єднаних експедиційних сил (JEF), що відбудеться у Ризі.

На зустрічі з колегами з країн Північної Європи, Балтії та Нідерландів він також обміняється думками щодо поточних зусиль щодо протидії російській агресії.

Як переконані у Лондоні, новий пакет озброєння стане постійним припливом найважливіших артилерійських боєприпасів в Україну протягом 2023 року.

Сунак закликає лідерів підтримати чи перевищити рівень підтримки України у 2022 році у 2023 році, йдеться у заяві, яку опублікувала канцелярія британського прем'єра.

«Велика Британія та наші європейські союзники стоять пліч-о-пліч у нашій відповіді на вторгнення в Україну, і ми знову, як і раніше,. непохитні у наших прагненнях до миру в Європі. Та для досягнення миру ми повинні стримувати агресію, і наші спільні розгортання по всьому регіону життєво важливі для забезпечення того, щоб ми могли реагувати на найсерйозніші загрози», — йдеться у заяві британського прем'єра.

У релізі вказано, що Британія лідирувала у наданні оборонної допомоги Україні, включно з відправкою реактивних систем залпового вогню та нещодавно 125 зенітних знарядь, а також понад 100 тисяч боєприпасів від початку повномасштабного вторгнення росії.

На зустрічі JEF, у якій беруть участь лідери Данії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Норвегії, Швеції та Великої Британії, також виступить президент України Володимир Зеленський.

Схожі новини