Передплата 2024 «Добрий господар»

На українсько-польському кордоні стартує проєкт єЧерга

  • 11.12.2022, 13:00
  • 542

Від завтра, 12 грудня 2022 року, у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», що на кордоні Польщею, почне функціонувати «Електронна черга перетину кордону» для вантажних транспортних засобів

Проєкт «Електронна черга перетину кордону/єЧерга» реалізують Міністерство інфраструктури у співпраці та Міністерство цифрової трансформації, Державна служба з безпеки на транспорті, Державне агентство автомобільних доріг, Державна митна служба та Державна прикордонна служба за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Наголосимо, що єЧерга упорядкує та збільшить транспортний потік вантажних транспортних засобів. Перевізники зможуть планувати день і час прибуття до пропускного пункту, адже знатимуть, коли настане їх черга перетинати кордон. Це дозволить оптимізувати час, витрачений на перебування у черзі, та зменшити витрати на перевезення товарів.

Користування електронною чергою безкоштовне.

Щоб потрапити в єЧергу, потрібно заздалегідь зареєструватися на сайті www.echerha.gov.ua. Після реєстрації водій отримає повідомлення про приблизний час перетину польсько-українського кордону. Також для користувачів єЧерги працюватиме гаряча лінія за номером +38 (044) 334 4304.

Схожі новини