Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Їхня позиція антивоєнна та проукраїнська»: Подоляк про анулювання ліцензії телеканалу «Дождь» (ВІДЕО)

  • 07.12.2022, 11:45
  • 1 628

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що керівництво телеканалу «Дождь» адекватно відреагувало на скандал, що вибухнув після ефіру, в якому Олексій Коростелев сказав про «допомогу» мобілізованим

Радник глави ОПУ Михайло Подоляк. Фото із мережі
Радник глави ОПУ Михайло Подоляк. Фото із мережі

Коментуючи рішення NEPLP в інтерв'ю журналістам Олександру Плющову та Тетяні Фельгенгауер, Подоляк наголосив, що він «не готовий відповідати за уряди інших країн».

Відповідаючи на запитання про те, чи продовжить Подоляк надавати коментарі телеканалу «Дождь», радник глави офісу президента України відповів:

«Я вважаю, що маєш виступати скрізь, бо якщо ти залишаєш майданчик, то ти залишаєш його людям, які представлятимуть іншу позицію. На мою думку, Україні важливо на всіх майданчиках розставляти акценти, це фундаментальна річ».

«І пані [глава інформаційної служби Катерина] Котрікадзе, і пан [головний редактор Тихін] Дзядко зайняли досить виразну позицію, чітко розставили акценти, ухвалили належні рішення (зокрема — управлінські). Мені здається, що вони пояснили свою позицію, і вона абсолютно точно є антивоєнною та проукраїнською», — вважає Подоляк.

Водночас, наголосив Подоляк, скандал навколо «Дождя» має нагадати всім публічним спікерам про те, що в умовах війни необхідно бути «надзвичайно акуратним і педантичним» у висловлюваннях.

«Тут не можна щось сказати і відмахнутися рукою, це дуже важливо. Внутрішній цензор має бути у кожного з нас», — зазначив він.

Схожі новини